emblem  
home algemeen school foto nieuws saudara contact gastenboek links  
Rasa sejati: GOLEK BANYU BENING
     
contact   1 2 3
         
         

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 
 

 


Onze perguruan wordt geleid door David Partowihono.
David Partowihono is al op jonge leeftijd begonnen met Pencak Silat. De eerste kennismaking met Pencak Silat was toen zijn opa het spel Pencak liet zien aan David en zijn broer.
Zijn opa was een guru Pencak en ook was hij een wong pinter (Javaan met geestelijke kennis). Helaas mocht het niet zo zijn dat hij van zijn opa heeft mogen leren, omdat zijn opa vroeg is overleden. Ook familieleden waren en zijn actief in Pencak Silat. Eigenlijk is het zelfs zo dat bijna alle Javanen wel bekend zijn met Pencak, zoals gezegd Pencak is zowat een deel van hun leven al is het maar van horen zeggen.
David is uiteindelijk met de stijl Setia Hati Terate begonnen. Deze stijl heeft hij van wijlen guru Michael Bright geleerd. De Setia Hati stijl is door wijlen bapak Cor Turpijn-Hardjono gebracht naar Nederland. De grondlegger van Setia Hati is Ki Ngabehi Soerodiwirdjo. Vervolgens is hij bij guru Cliff Bergmans begonnen met trainen. Zoals vele (oude) pesilat-pesilat onder ons is ook David op een zolderkamertje begonnen met zijn trainingen. De stijl van guru Cliff Bergmans is een combinatiestijl genaamd Panca Sila. Deze stijl is door bapak Frans Soplantila ontwikkeld. Het is een gecombineerde stijl bestaande uit de authentieke stijlen; Tapak Suci, Setia Hati, Cimande en Pencak Organisasi.
Cliff Bergmans heeft deze stijl van Harry Oosterhof geleerd die weer een leerling was van bapak Frans.
David heeft door de jaren heen samen met Cliff Bergmans ook lesgekregen van Harry Oosterhof en bapak Frans voor de verdere ontwikkeling van hun kunst.
Na vele jaren trainen heeft David toestemming gekregen van guru Cliff Bergmans om zijn eigen schooltje te beginnen. In eerste instantie wilde David geen (klassikaal) lesgeven en commercieel worden. Dit druist in tegen zijn Javaanse adat (gewoonte/traditie). Na vele verzoeken uiteindelijk toch een schooltje begonnen waarbij een zo laag mogelijke (geld)bijdrage wordt gevraagd van de leerlingen.

 

 

Design & Creation by JawaBudiAsli © 2017 - 2018 'Sedulur Budi Asli', all rights reserved