embleem  
home algemeen school foto nieuws saudara contact gastenboek links  
 

 

 

 

     
         

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 
 
 

 

Afsluiting van het trainingsjaar 2013

 

Beste sedulur-sedulur,

 

Het jaar 2013 zullen wij binnenkort afsluiten. Graag wil ik dan ook terugblikken en wat hebben wij allemaal gedaan:

 

Jeugdtraining

De 2e jeugdtraining was zeker een geslaagde training. Dit jaar had ook de saudara jeugd van Naga Pencak en Satria Gaya meegedaan wat natuurlijk hartstikke mooi was. Volgend jaar maart/april zullen wij (saudara Mapelle) onze 3e jeugdtraining houden. Binnenkort kunnen jullie meer informatie verwachten.

 

Demo Pasar Malam Asia

Ook dit jaar hebben wij in maart weer een demo verzorgd. Altijd leuk de PMA. Pelatih Henry en murid Dennis hebben ons ondersteund. Was wederom een leuke demo.

 

Workshop en Demo Tong Tong Fair

Deze demo was toch wel bijzonder. Met dank aan pelatih Henry Otgaar mochten wij wederom een workshop en demo verzorgen. En het was de 5e keer op rij, toch wel bijzonder dat wij al 5 jaar mogen optreden. Samen met onze broeders van P.P.S. Panca Sila en IKESI hebben wij een zeer goede demo gegeven. Publiek was zeer enthousiast over ons optreden! Petje af, hoor murid2!!

 

Strandtraining

Helaas hadden wij niet echt goed weer, maar ondanks de regen hebben we lekker getraind! Ook werden we goed voorzien van drank en eten met dank aan alle ouders die meekwamen. Volgend jaar weer, en hopelijk wordt het een droge en zonnige dag!

 

Senifestival NPSB

Samen met onze broeders van P.P.S. Panca Sila hebben wij meegedaan aan het Senifestival (kunstwedstrijden) georganiseerd door de NPSB (Nederlandse Pencak Silat Bond). Ook onze saudara Naga Pencak had meegedaan. Onder begeleiding van IKESI hebben jullie een mooie en goede seni neergezet! Mooi dat ons optreden werd gewaardeerd met de 1ste prijs!!!

 

Sambut training

Guru Edwin en André Kleeman van Naga Pencak hadden in oktober een sambut training georganiseerd voor 16+ murid2. De ouderengroep wilde ook meedoen. Was een leuke training, en ja moet zeggen...mijn ouderengroep heeft het echt goed gedaan. Supertrots op mijn ouderengroep!

 

Verder mocht ik nieuwe broeders en zusters welkom heten die met plezier trainen. Al met al is 2013 een mooi jaar geweest!!

 

Ik wens jullie allen zeer fijne feestdagen en tot gauw!

 

Selamat & Rahayu

 

David

 

===================================================================================================================

 

 

2e gezamenlijke jeugdtraining Perguruan 'Sedulur Budi Asli' en Panca Sila Maastricht zondag 7 april 2013

Zondag 7 april 2013 zal de 2e jeugdtraining van P.P.S. 'Sedulur Budi Asli' & Panca Sila Maastricht gehouden worden.

Vorig jaar hebben P.P.S. Panca Sila Maastricht & 'Sedulur Budi Asli' voor het eerst een jeugdtraining gehouden. Zie ook eerdere nieuws over deze eerste editie! Deze eerste jeugdtraining was een groot succes en dus hebben Henry & David besloten om elk jaar een jeugdtraining te houden. Zoals het hoort bij deze training staat de jeugd centraal. Veel Pencak en Silat oefeningen zullen aan bod komen die door beide scholen worden getraind.

Deze keer zal de jeugd van de andere Saudara leden ook meedoen. Wordt een drukke, maar zeker een inspirerende en waardevolle training!

Voor aanmelding en meer informatie over deze training kun je bij je (assistent) pelatih terecht.

Hormat

David

 

jeugd

Klik op flyer

 

===================================================================================================================

 

Demonstratie Pasar Malam Asia Ahoy zaterdag 30 maart 2013 om 16.00 uur

 

Ook dit jaar zullen wij een demonstratie verzorgen bij Pasar Malam Asia te Rotterdam Ahoy. Deze keer zullen we samen met onze broeders van P.P.S. Panca Sila Maastricht optreden. Het wordt weer gezellig!!

 

         
         

 

Zie voor meer info: www.pasarmalamasia.nl

 

===================================================================================================================

 

 

Op bezoek bij saudara Panca Sila zondag 27 januari 2013 te Maastricht

De bedoeling van deze zondag was om met adik Henry de details te bespreken voor de jeugdtraining in maart/april. De oudere leerlingen wilden meegaan om zo ook meer ervaring op te doen van Henry's perguruan.

Gebroederlijk hebben beide scholen samen getraind! Ook vond ik het goed dat calon pelatih adik Sade les heeft gegeven. Ze deed het hartstikke goed! Heel leuk vond ik het dat guru Cliff en mas Steven ook zijn langsgeweest ondanks hun drukke agenda. Het samenzijn bij Henry was natuurlijk veel leuker dan de training. Veel gegeten, gelachen en gesproken. Warm ontvangen door saudara IKESI met hun (ahum) leuke grappen en grollen. Zoals altijd, was het weer een gezellige samenzijn tussen MAPELLE.

Veerle, bedankt voor de heerlijke udang 'eigen risico'. Was echt lekker! Lesila, bedankt voor de goede en warme ontvangst!

En natuurlijk iedereen die het zo gezellig heeft gemaakt!

Hormat David 

 

 

===================================================================================================================

 

Centrale training Saudara Budi Asli zondag 28 oktober 2012 te Helmond

Na veel gemaild en veel communicatie via social media facebook was eindelijk de dag van de centrale training Saudara Budi Asli. Dit jaar werd de centrale training georganiseerd door maha pelatih Paul Groot van Satria Gaya.

Sinds de oprichting van de Saudara Budi Asli (Naga, Sedulur Budi Asli, Pengendalian Daya, Satria Gaya en Panca Sila Maastricht) wordt om de 3 à 4 jaar een centrale training gehouden. Deze training is een samenkomst van verschillende pencak silat scholen met als doel om nieuwe ervaringen op te doen, te leren van verschillende stijlen en het onderhouden en versterken van de onderlinge band.

Ongeveer 100 leerlingen en aanhang zijn afgereisd naar Helmond om mee te trainen. Een hele bijzondere opkomst waar de leraren heel blij mee waren. Het geeft aaan dat pencak silat erg leeft bij alle leerlingen.

Bij aankomst van de sporthal werd eerst uitbundig begroet en er werd veel gesproken over pencak silat. Voor velen was het een soort reünie en voor anderen was het een beetje onwennig omdat zij voor het eerst deelnamen aan een centrale training.

De training werd, onder leiding van dhr. Thinoes Kakerissa, muzikaal begeleid door Ikatan Kendang Silat (IKESI) uit Maastricht.

Nadat iedereen had bijgepraat en kennis met elkaar hadden gemaakt, werd de training officieel geopend door dhr. Paul Groot.

Op deze dag werd als gast uitgenodigd, dhr. Rob de Kort van Panca Sila Cabang Son en Breughel.

Omdat niet iedereen de leraren kennen werd eerst kennis gemaakt (zie foto van links naar rechts):

Maha pelatih Paul Groot van Satria Gaya,
pelatih Rob de Kort van Panca Sila Son en Breughel,
pelatih George de la Rambelje van Pengendalian Daya,
Guru André Kleeman, Guru Rennie Kleeman, Ibu Marja Reijnders en Guru Edwin Kleeman van Naga,
pelatih David Partowihono van Sedulur Budi Asli en
pelatih Henry Otgaar van Panca Sila Maastricht.Elke trainer mocht zijn stijl laten zien en aan de leerlingen overbrengen. Niet alleen op fysieke kracht werd er getraind maar ook mentaal. Zo liet dhr. George de la Rambelje zien dat je met beheersing van mentale krachrt, een explosieve en krachtige stoot kunt geven of heel lang in kuda kuda kunt staan.

Dhr. André Kleeman heeft zijn unieke stijl laten zien en hoe je de kracht van een ander kunt gebruiken.

De gebroeders Edwin en Rennie Kleeman hebben hun harde en explosieve technieken laten zien, terwijl mw. Marja Reijnders laat zien dat je ook met een verbloeming van de pencak een tegenstander kunt uitschakelen.

Dhr. Paul Groot heeft zijn snelle, beheersende en flitsende stijl laten zien.

Dhr. David Partowihono heeft laten zien dat je suggestief en slim moet zijn en hoe je de kracht van een ander kunt gebruiken. Hij laat ook zien dat je de mogelijkheid hebt om dimensionaal te kijken en te denken.

Dhr. Henry Otgaar heeft zijn snelle stijl laten zien. Met deze les toont hij aan dat niet alleen fysieke kracht belangrijk is in de pencak silat maar dat seni net zo belangrijk is. Het één kan niet zonder de ander. Verder liet hij zien dat conditie uiterst belangrijk is binnen het gevecht. Vechten zonder enige uithoudingsvermogen op mentaal als fysiek gebied is onbegonnen werk.

Alle leerlingen waren dolenthousiast om mee te doen met deze verschillende stijlen en technieken. Een reactie van een nieuw lid: "Ongelooflijk dat er zoveel mensen zijn gekomen voor een training, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Voor mij is het een beetje moeilijk omdat de stijlen zo op elkaar lijken maar toch ook weer zo verschillend. Ik heb veel geleerd op deze dag, pencak silat is top".

Tussen de trainingen door werd er korte pauzes ingelast. tijdens de pauzes werd er gezamenlijk gegeten en gedronken. Panca Sila Maastricht (met dank aan Alex Kunu) heeft hun eigen koffie zetapparaat mee genomen zodat velen konden op warmen met een heerlijke bekertje koffie.De lessen en trainingen werden begeleid door de muzikale groep IKESI Maastricht. Voor IKESI was het soms een moeilijke opgave. Deze leden zijn vaak enthousiast met spelen dat de leraren soms harder moeten praten. Maar met een waardige blik (zoals David) werd het enthousiasme van IKESI getemperd.

De centrale training werd muzikaal afgesloten met een dankwoord en kembangan van dhr. Paul Groot. Na deze kembangan werden de leden van Saudara Budi Asli uitgenodigd om samen een kembangan, jalan jalan, schjngevecht te houden of met elkaar te gaan sparren.

Het was een lange dag, voor het publiek en IKESI zelfs een koude dag. Er werd niet alleen keihard getraind, maar er was ook tijd voor gezelligheid.

Deze dag was zeer geslaagd voor jong en oud.

Het volgend evenement staat ook alweer op het programma. Volgend jaar april/maart zal in Capelle de 2e CENTRALE JEUGDTRAINING georganiseerd worden.

Onze dank gaat uit naar de organisatie van de centrale training: Satria Gaya en meer specifiiek Paul en Noes.
Ook dank aan IKESI die voor de muzikale omlijsting heeft gezorgd.
Dank aan Steph Bout voor het ter beschikking stellen van zijn grote wagen.
Dank aan alle ouders die mee hebben gereden en ons hebben gesteund.
Dank aan Sandra en Dennis en catering voor al het eten en drinken.
Dank aan de leraren voor hun lessen.
En natuurlijk dank aan alle leerlingen voor hun geweldige inzet!!

Hormat

PPS Panca Sila Maastricht  en  PPS Sedulur Budi Asli

Deze bijzondere bijdrage is geleverd door @Bung Ron Bout!

 

===================================================================================================================

 

Centrale training Saudara Budi Asli zondag 28 oktober 2012 te Helmond

Zondag 28 oktober 2012 zal de centrale training plaatsvinden. Deze training is samen met alle scholen van onze Saudara Budi Asli. Het is natuurlijk de bedoeling dat we veel gaan samentrainen en ervaren van de andere scholen. Voor nadere info m.b.t. de training kun je bij je pelatih zijn.

 

===================================================================================================================

 

Demonstratie Moederdag Special zondag 13 mei 2012 te Reeuwijk

 

Elk jaar wordt deze Moederdag feest georganiseerd. Wij zullen speciaal voor de moeders een demonstratie verzorgen. Demonstratie zal tussen 18:00 en 19:00 uur zijn.

 

 

moederdag

Klik op flyer

 

 

 

===================================================================================================================

 

Demonstratie Pasar Malam Asia te Ahoy Rotterdam

 

Zaterdag 7 april 2012 hebben wij een demonstratie verzorgd. Leerlingen hadden goed getraind voor deze demonstratie, en dat was duidelijk te merken tijdens de demonstratie. Ze hebben allemaal hun best gedaan, en terugkijkend naar de demonstratie hebben ze het prima gedaan! Ook adik Henry Otgaar van P.P.S. Panca Sila had meegedaan, waarvoor dank.

Verder was het een gezellige middag/avond op de Pasar. Ook ouders en andere leerlingen waren gekomen. Hartstikke gezellig toh.

 

De heer Wim Matthieu heeft mooie foto’s geschoten van onze demo waarvoor dank.

Volg de link voor foto’s:  www.matthieu.info

 

 

 

===================================================================================================================

 

Demonstratie Pasar Malam Asia Ahoy zaterdag 7 april 2012 om 16.30 uur

 

Ook dit jaar zullen wij een demonstratie verzorgen bij Pasar Malam Asia te Rotterdam Ahoy.

 

  pasar   pasar malam  
         

 

 

Zie voor meer info: www.pasarmalamasia.nl

 

 

 

===================================================================================================================

1ste gezamenlijke training P.P.S. Panca Sila Maastricht en Sedulur Budi Asli


Op 4 maart 2012 was er een gezamenlijke training van beide scholen onder leiding van pelatih Henry Otgaar uit Maastricht en pelatih David Partowihono uit Capelle a/d IJssel.
De training was speciaal gericht op de jeugd, omdat de jeugd de toekomst is. Een investering die nodig is voor het behoud van de Indonesische/Javaanse cultuur en het voortbestaan van Pencak Silat in Nederland. "Zonder jeugd is er geen toekomst", aldus pelatih2 Henry en David.
De training begon om 9.00 uur 's morgens. Omdat de school van David nog niet was gearriveerd, heeft de jeugd nog allerlei spelletjes gedaan, zoals bokje springen, enz. De oudere jeugd (boven de 16 jaar) heeft zich vermaakt met onzichtbare kaarten pesten, ezelen en oorlogje spelen, vervolgens Mikado, Domino en Freese. Anderen hebben al wat getraind.
Onder de bezoekers waren ook gekomen: Guru George de la Rambelje van P.P.S Pengendalian Daya uit Geleen met een aantal leerlingen, Guru Renny Kleeman en Guru Marja Reijnders van P.P.S. Naga Pencak uit Vlissingen.
Intussen was de school van pelatih Paul Groot van Satria Gaya uit Helmond aangekomen. Paul heeft zijn 3 jonge leerlingen meegenomen, die ook hebben deelgenomen aan de gezamenlijke training. Paul en zijn leerlingen hebben, om de tijd te doden, op de kendang gespeeld samen met Ron (gong) en Thinoes (suling).
Eindelijk was de school van David gearriveerd samen met 2 Guru Marja Reijnders en Guru Rennie Kleeman van Naga Pencak Vlissingen.
Na een verontschuldiging van pelatih David kon de training beginnen. De training werd eerst ingeleid met een gezamenlijk gebed en groet.
Om de jeugd kennis te laten maken met elkaar werd de groep gehusseld. Uiteraard de jongste leden vooraan en de ouderen achteraan.
Het eerste deel van de training was een warming up van Henry. Het losmaken van spieren is een belangrijk onderdeel van deze training. De warming up eindigde met de kuda kuda.
Het tweede deel werd overgenomen door David. David liet een basistechniek zien en vervolgens moesten de leerlingen de techniek gaan uitvoeren.
Het derde deel was een sparring (sambutan). De leerlingen onder de 12 jaar mochten een beschermpak aan. De oudere leerlingen kregen geen pak aan, omdat ze de klappen en trappen maar moesten incasseren. De sparring was vooral gericht op het counteren, een belangrijk onderdeel in de Pencak Silat.
Korte pauze; leerlingen, pelatih2 en alle vrijwilligers en bezoekers kregen de gelegenheid om een broodje te eten, wat te drinken en een appel te eten. Of een lekkere koffie of thee aan de bar.
Het vierde deel was een gezamenlijke senam en jurus die begeleid werd door David. David liet ook zien dat je dezelfde techniek verschillend kunt uitvoeren. Zo kon je met dezelfde techniek een seni uitvoeren of een jurus.
Het vijfde deel was een gezamenlijke langkah die begeleid werd door Henry. De leerlingen van Panca Sila en Sedulur Budi Asli kennen Langkah satu. De leerlingen van Satria Gaya kennen deze Langkah niet, maar met behulp van een aantal leerlingen van David en calon pelatih Sadé hebben de leerlingen van Satria Gaya het snel onder de knie.
Het zesde deel was de meditatie. Dit deel werd niet begeleid door Henry of David, maar door Ibu Marja Reijnders. Ibu Marja liet zien hoe je kunt aarden en hoe je stevig op de grond kon blijven staan. Vervolgens een ademhaling oefening en concentratie.
Rond 13.00 uur was de training afgelopen en werd gezamenlijk afgesloten.
Het was een geslaagde en succesvolle dag. Alle leerlingen hebben genoten van de training, de saamhorigheid en verbroedering waren zichtbaar aanwezig. Alle leerlingen, van jong tot oud hebben 100% ingezet tijdens de training en hebben veel plezier gehad deze dag. De ouders waren trots op hun kinderen bij het zien van hun inzet. En niet vergeten de vrijwilligers die al vroeg waren opgestaan om mee te helpen met alles klaar te zetten voor een geslaagde dag.

Pelatih David en pelatih Henry benadrukken nogmaals: 
"Zonder inzet van ouders en vrijwilligers, kan een evenement niet succesvol zijn. Wij hebben deze mensen hard nodig en wij zijn bijzonder dankbaar dat zich willen inzetten voor speciale dagen zoals vandaag!!!".

Ook zijn wij Frans en zoon Mark Wijnands van Buurtcentrum De Heeg heel erg dankbaar, voor hun inzet en het ter beschikking stellen van de grote zaal. Zonder deze beheerders hadden wij nooit zoveel mensen kunnen onderbrengen.
En de reacties van leerlingen, pelatih2, vrijwilligers en ouders?
"Volgend jaar weer een gezamenlijke training van Panca Sila en Sedulur Budi Asli!!"

IEDEREEN HEEL ERG BEDANKT!

Panca Sila Maastricht en Sedulur Budi Asli

Deze bijzondere bijdrage is geleverd door @Bung Ron Bout.

Iedereen heel erg bedank!

 

 

http://www.pancasila-maastricht.com/attachments/Image/logo_Henry.jpg  http://www.pancasila-maastricht.com/attachments/Image/Sedulur_Budi_Asli_embleem%5B1%5D.JPG 

 

Deze bijzondere bijdrage is geleverd door @Bung Ron Bout. 

 

 

===================================================================================================================

Gezamenlijke jeugdtraining saudara Maastricht en Capelle aan den IJssel

Op zondag 4 maart 2012 zal er een gezamenlijke jeugdtraining plaatsvinden van PPS Sedulur Budi Asli onder leiding van David Partowihono en PPS Panca Sila Maastricht onder leiding van Henry Otgaar. Deze gezamenlijke training zal gehouden worden in Maastricht.

David en Henry hebben voor het eerst leren kennen tijdens de pencak lessen van Cliff Bergmans. Sindsdien zijn David en Henry onafscheidelijk. Na jarenlang intensief getraind te hebben, heeft David besloten ook les te geven aan Henry. Henry heeft veel van David mogen leren en nog steeds leert Henry van David. David heeft besloten om naar Capelle a/d IJssel te verhuizen. Sinds enkele jaren heeft David een eigen school opgericht. Beiden hebben besloten om de band voort te zetten. De voortzetting heeft uiteindelijk geleid tot SAUDARA BUDI ASLI, een samenwerking tussen een aantal scholen in Nederland.

De hechte band tussen beide leraren, heeft uiteindelijk geleid dat niet alleen een band moet zijn tussen beide pelatih2, maar dat er ook een band moet zijn tussen de leerlingen van PPS Sedulur Budi Asli en PPS Panca Sila Maastricht. Dit wordt de allereerste training in deze opzet waarbij de jeugd van beide afdelingen elkaar (beter) zal leren kennen.

De bedoeling van deze training is om de onderlinge samenwerking tussen beide scholen in stand te houden, te versterken en natuurlijk uit te breiden. De trainers van beide scholen vinden het belangrijk dat de band en broederschap wordt voortgezet, en de jeugd is de toekomst!

Er wordt vooral gefocust op de jeugd, maar natuurlijk mogen de volwassenen mee doen met de gezamenlijke training. Ongeveer 35 tot 40 leerlingen zullen deelnemen aan de training. Getraind zal worden in senam, jurus, langkah en sambutan. Beide scholen zullen kennis en ervaringen uitwisselen en van elkaar leren. Maar nog belangrijker; het gaat om samenwerking, saamhorigheid, gezelligheid en plezier!

Henry en David zullen de training verzorgen. Beiden weten nu al zeker dat het een mooie ervaring gaat worden en ze verheugen zich op 4 maart 2012.

Voor meer informatie over deze training kun je bij je (assistent) pelatih terecht.

Hormat

 

sba

david & henry

David Partowihono & Henry Otgaar

pancasila

 

===================================================================================================================

 

 

 

 
     
               

 

Design & Creation by JawaBudiAsli © 2017 - 2018 'Sedulur Budi Asli', all rights reserved